torsdag 8 juli 2010

Neonatal

Jag har varit hos dottern, mågen och de små barnbarnen i några dagar igen.
Snart... kanske redan i morgon... kommer lille Tage att få dagpermis och för första gången få följa med mor o far hem.
Åååå som vi har väntat på detta !
Allra helst hade man ju önskat att Jamie o Tage fick permis samtidigt men det dröjer säkert inte många dagar innan Jamie får följa med hem han också.
Neonatal på Ö:a Sjukhuset har en underbar personal och det är fantastiskt vilka resurser som finns att tillgå i kritiska lägen ......men herregud, vilken mentalt stressig miljö att vistas i !
Oroliga, trötta föräldrar, fem-sex kuvöser,... pling,pling,pling...., respiratorer, röntgenapparater, provtagningar ... pling,pling,pling ... akutlarm, personal som springer,... pling,pling,pling... var det hos mitt barn ...kolla puls, syresättning, glappkontakt...är larmet på... , magnetröntgen, operationer, mäta, väga, kolla ögon...
Att vara nyblivna föräldrar till små sjuka barn och vistas i den miljön i åtta-tio timmar om dagen, varje dag, vecka efter vecka, månad efter månad ... believe me, det kan knäcka vem som helst.
Jag hoppas att både Tage o Jamie snart får lämna neonatalavdelningen med all övervakning och plingande apparater och får åka hem för att stanna hos mor och far .
Ni har varit/är otroliga både stora och små .
Jag älskar er !

4 kommentarer:

Ännelaij sa...

vad roligt med dagpermis.
Det ÄR verkligen stressigt på neonatal, jag vet. Min ena dotter opererades som liten och fick ligga där.
Hon var stor jmf med dina barnbarn och jmf med de andra där.
Hon vägde 2500g.

Vad skönt för er alla att snart ha dem hemma nu när det är sommar och allt.
Ha det gott!

strandskatan sa...

Visst är det nästan ofattbart underbart ! Från 730 gr o 835 gr till nu över 3 kg båda två ... inte illa!
Den stress som en vistelse på neo innebär ,oavsett om det är små,små barn eller att de av annan anledning måste vara där,måste man nog ha upplevt för att kunna förstå.
Ha det gott du också !!

Den hemska tvillingen sa...

Å vad väl jag känner igen din beskrivning av neo...Var där med min yngste över jul, nyår och kom hel lagom till trettonhelgen. Ingen för tidigt född och inte så liten heller, 3915 g, men född med lunginflammation och kraftig gulsot.

Härligt att de växer och blir stora och starka, de små fina pyrena.

strandskatan är glad sa...

Dht: Då vet du hur det är och några dagar på neonatal kan vara mer än nog ! Det går framåt med de små och man kan väl inte vara nog tacksam över att de har kommit så här långt !