onsdag 26 maj 2010

Selma här

Halllååå ... det är jag Selma här !
Dumpad av matte o husse hos Strandskatan. Ganska trivsamt faktiskt även om hon är lite svår att "få igång" på morgonen. Jag lyckades i alla fall få upp henne ur sänghalmen före 06:00 i morse. Har man sovit hela natten är det väl inte mer än rätt att hon kliver upp och fyller matskålen med lite torrfoder. Magen var ju alldeles tom för sjutton !
Sedan trodde Strandskatan att hon kunde kunde krypa ner under duntäcket igen. Icke !
En kvart senare trängde det på s.a.s. och hon fick knalla ut med mig så att jag fick lätta på trycket. Fixat och klart ... sedan kunde vi somna om i flera timmar.(och det gjorde vi .. sov i tre timmar till .. jag säger ju att hon är trög på mornarna)
Förresten är det tur att jag är här och värmer Strandskatan på nätterna. Herrenadå, det är inte mer än tre-fyra grader ute och inte eldar hon heller. Då kan hon behöva någon som sträcker ut sig bredvid henne i sängen.( det gör jag så gärna !)
Har Strandskatan berättat för er att jag har varit "brudnäbb ? Det har jag i alla fall varit för matte och husse har gift sig. (fast det visste inte Strandskatan om ... hon blev allt riktigt lurad hi,hi,hi).
Matte och husse tog med mig till Häckeberga slott. Där mötte vi husses bror och hans fru för de skulle vara med och se till att allt gick rätt till när matte och husse vigdes.
Ja, så kom det en "prelle" också förstås.
Allihop klädde sig så där himla fint som man skall göra när det är bröllop. Jag hade ju bara med mig den gamla vanliga pälsen så jag fick inte vara med just när de läste löften o sånt. Men skit samma... jag fick i alla fall lukta på brudbuketten efteråt.
Ja, å så fick jag ju bo på ett slott över en natt och det är minsann annat än ett litet torp ute i skogen.(Strandskatan tycker ändå att hennes torp är ett riktigt slott).
Efter det att matte hade blivit "fru" och husse hade fått en "fru" (vad nu det skall göra för skillnad.... ja, det skulle vara att matte måste byta efternamn i pass och körkort å en massa sån´t som jag inte riktigt begriper) så fick jag inte vara med längre.
Jag fick stanna kvar hemma hos goda vänner medan matte och husse reste till London där de skulle vara några dagar.
Husse skulle hämta ett papper som visar att han kan en himla massa saker om siffror o pengar o hur ett företag skall skötas o ...... jag fattar inte ett smack.
Då, då när de reste till London skickade matte ett mms till Strandskatan och talade om att det hade varit bröllop och att det skulle bjudas på bröllopsmiddag i London på kvällen.
Ha,ha,ha, .... Strandskatan hade blivit så lurad av sina pojkar med respektive så in i vassen !
Vi snackar fågelholk ....
Hon lär nog berätta mera om allt det här sedan.
Nu har matte o husse rest till Lissabon i ett par dagar .... liten bröllopsresa kanske eller nåt sånt. Jag tycker att det är gott här på landet och nu skall jag knalla ut och kolla när Strandskatan oljar in altangolvet.

6 kommentarer:

Cici sa...

Ojoj, Selma. Du kan hälsa Strandskatan att nu har jag suttit och läst igenom hennes gamla blogginlägg tom 2008. Jag har skrattat så tårarna rann, tårarna rann även vid sorgliga inlägg. Hon skriver så levande och jag har riktigt glömt bort tiden när jag sitter här vid datorn, men nu måste jag nog utföra lite "nytta" också.

strandskatan sa...

Cici: Nu gjorde du Strandskatan väldigt glad ! Tack o tack !

Den hemska tvillingen sa...

Vilken tur Selma att du är där och sätter fart på gamla skatan. Annars kan hon ju lätt få för sig att torparlivet endast består av att ligga på kökssoffan och dröna.

selma sa...

Dht: Ja, inte sant ! Gör hon inget annat så måste hon kasta frisbee och leka med mig.

Ännelaij sa...

Men OJ!
Vilken överraskning.
Himla skoj att du är tillbaka Selma och väldigt kul för både dig och Strandis att husse och matte gift sig.
ååååååh..men åååh vad mysigt.

Tur att du finns som värmefilt till henne om nätterna.
Det tror jag hon behöver.

strandskatan sa...

Ännelaij: Javisst ... surprise, surprise !