onsdag 30 juni 2010

London del 4


Jamies Italian var det tänkt.
För att vara säkra på att få ett bord ringde C-J och kollade om det var möjligt att reservera ett ... men se det gick inte.
Nej, det var bara att titta förbi så skulle det säkert ordna sig med plats.
Fine !
Vi tog färjan över floden och knallade förväntansfulla till Jamie´s .
Tror ni att det fanns plats ? Nix, pix !! Det var drygt två timmars väntetid för att få ett litet bord för fem .
Vänta i två timmar när vi var vrålhungriga ?!
Alternativ ett var att sätta sig i baren och bli lite på lyset i väntan på mat eller alternativ två säga : Tack, men nej tack ! Vi går till en annan "italian" !
Vi hade faktiskt redan där färjan lade till registrerat en liten restaurang som kanske kunde vara värd ett besök den också.
Vi tog en promenad till denna lilla restaurang. Det verkade vara mycket folk där också och en välbesökt krog kan betyda att det är bra mat .
Kan vi få ett bord för fem pers ?
"Sorry ! Men vi gör en TV-inspelning här ikväll så restaurangen är egentligen stängd. Vill ni vara med på inspelningen kanske ? Det är första avsnittet av åtta som spelas in i kväll och serien handlar om ett gäng ungdomar, 15-16-17 år, som aldrig har arbetat på en restaurang tidigare. Nu skall de få prova på att på egen hand ta emot gäster, servera m.m. Ni är så välkomna men som ni förstår så kanske servicen blir lite hipp som happ . "
Tror sjutton att vi hängde på !
Fem tokfisar från sweden blir TV-stars på BBC 2 .... ha,ha,ha .
Sällan har vi skrattat så som vi gjorde den kvällen.
Vi hade fem, sex olika ungdomar som serverade oss. Varför ? Jo, den ene visste inte vad den andre hade gjort eller rättare sagt inte hade gjort .
En tanig (det kunde han ju inte rå för stackarn), nervös, alldeles svettig yngling serverade vinet. Normalt sett brukar en flaska räcka till sex glas men han hade bara bottensatsen kvar i flaskan efter fyra glas. Vad gör den unge mannen då ? Jo, han pinnar iväg efter en vinkylare och sätter den nästan, nästan, nästan tomma flaskan i den.
Hallååå, vi skall ha vin i fem glas !!! Hallåååå ...
Då bröt C-J fullständigt ihop av skratt och jag hoppas att TV-teamet filmade hela händelsen.
Det går helt enkelt inte att beskriva hur vimsiga dessa ljuvliga, nervösa, svettiga ungdomar var och det blev så mycket tokigt.
Innan vi lämnade restaurangen blev C-J intervjuad av TV-teamet . De ville bl.a. veta vad han tyckte om kvällen i sin helhet och om han kunde tänka sig att göra ett nytt besök.
Jodå, maten var god, miljön var trevlig ... men servicen ... wuaaa, ha,ha,ha !
Summa summarum - vi åt gott och fick underhållning dessutom .
Vilken jädrans rolig kväll det blev som avslutning på en alldeles fantastisk dag.
Så tack Jamie´s Italian för att ni inte hade ett bord till oss.

3 kommentarer:

Cici sa...

Det är sådana där "missöden" som ger minnen för livet. Vilken tur ni hade!

strandskatan sa...

Det blev en riktig helafton som vi sällan glömmer !

Den hemska tvillingen sa...

Härligt låter det. Ungdomar är ibland så roliga i allt sitt allvar. Undrar om man var så själv...Jo, det var jag allt. Tur att man har självdistans och kan flina åt det.