torsdag 10 februari 2011

"E grann å hört"

När jag har valt att bo som jag gör måste jag vintertid  planera eventuella utflykter till civilisationen. Jag är helt  beroende av  väder och väglag och att grannen är hemma från sitt arbete så att han plogar. Idag kan jag knappast ta mig till soptunnan (hundra meter nerför backen).
Vilken himla tur att jag åkte till den "stora staden" redan i lördags och kom hem i tisdags. Då var det plusgrader och vägen var nästan både snö-och isfri.
Igår var jag ute och klöv ved i solskenet, marken var näst intill bar från snö och talgoxarna kvittrade "judit,judit,judit"  i björken ovanför mig. Njutbart !
Idag är jag insnöad igen  och det är ta mig sjutton inte mysigt över huvud taget. Femton cm tung snö och det blåser så det knakar i väggarna. Datorn kopplar ner gång efter annan och jag hoppas bara att elledningarna håller så att det inte blir strömlöst.
En tröst är väl i alla fall att vi har kommit en bra bit in i februari , dagarna är längre och ljusare och snön kan ju inte ligga kvar så förtvivlat länge ... eller hur !?
Så ... Färdiggnällt !
Resan  till den  "stora staden"  innebar att jag har fått umgås med och njuta av familjen med de små "juvelerna" !
Jag hade inte träffat dem sedan i julas och jag är så imponerad över hur fort de små utvecklas. Det har hänt enormt mycket  på bara några veckor.
Tage har fått två små "risgryn" och jobbar på fler ( det gillar han inte !) Det kliar i munnen och det går väl an men när det gör Ont också ... då  klagar  han högt och är nästan otröstlig .Lille gubben ...
Däremellan är han en glad prick med mycket energi . Helst skall det hända något hela tiden och han är nyfiken på precis allt. Han lekte "tittut" med mormor och skrattade så att han nästan kiknade ... bara en så´n grej alltså ...
Jamie  visar inga tecken på att någon  tand vill bryta fram ännu .Får han bara mycket mat och mat i rättan tid så är han  belåten med livet. Han pratar sitt "Jamiespråk" , blåser bubblor med munnen  och tar sig en liten powernap mellan varven. Man får världens finaste leende så fort man lyfter upp eller pratar  med  honom. Han är verkligen en livsnjutare !.

Världens finaste Jamie och hans "Kiss" !Till dess jag ser de små igen får jag njuta av att se dem på bild !Bus-Tage flyger i sin hoppgunga
Nu.. kaffe och sedan snöskottning !

6 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Jag ligger här och hejar på i snöskottandet men inget kan få mig ur sängen för att hjälpa till!
En vis skata uppmanade mig att hålla mig i sängen och låta Närbo passa upp så jag gör så. Ligger i sängen alltså. Men jag undrar just var den där Närbo håller hus.

Och tvinsarna förstår jag at du saknar hela tiden.

strandskatan sa...

Dht: "Heja på" kan behövas både hos dig och mig (fast av helt olika orsaker)! Jädrar vad det snöar ... skit ! Du gör nog klok i att hålla dig i horisontalläge ... men se till att ha koll på Närbo !
Krya på dig !

Markattan sa...

Tänk va, att det går så fort och bra, trots allt.
Om nu bara våren vore lika duktig på att utvecklas som fina pojkarna så är vi snart på banan igen.

Markattan, lyss efter Judith...

Cici sa...

Det är så roligt att höra hur dessa kämpar utvecklas och står i. Kan tänka mig hur du längtar efter dom fast du nyligen var där på besök.
Inget vidare väder ni har. Vi har kallt men har sluppit snömängderna.

Ännelaij sa...

Usch och fy för snön.
Blä, här har det också snöat fat inte så mycket. Däremot är det kallt. (-12 i morse)

MEN de små, åååååh så fina!
Ja, det går ju så fort framåt i den åldern.
Fröstår verklgien att du längtar tillbaka till deras leenden och för att se deras framsteg.
Ljuvligt att läsa var det
:)

strandskatan sa...

Markattan: Veckorna går så fort och att det snart har förflutit ett helt år sedan knattarna kom till världen känns som alldeles ofattbart ! "judit" är på gång och snart kommer strandskatorna också ! Det känns hoppfullt ...
Cici: Tur astt du tycker det för "Varav hjärtat är fullt" .. lär ni få höra mycket om !
Vädret växlar fort och efter gårdagens storm har vi idag vindstilla och strålande solsken .. minus 18,4 i natt !
Ännelaij:Den här uschliga vintern tar ju aldrig slut! Efter gårdagens stormande måste jag kolla med grannen om han kan ploga bort snöfanorna i backen upp till mig. Jädrans vad det yrde snö !
Visst är väl de små miraklen alldeles underbara !? De är ju egentligen inte mer än (snart) sju månader även om de "funnits" med i elva ... det är otroligt !