tisdag 1 september 2009

Selma o Doglas

Nu är jag här hos Strandskatan igen och då måste jag ju säga hej till er ! Jag Selma alltså.
Matte o husse har semester och har rest till sol och värme på Kreta.
Dit kunde ju inte jag få följa med utan jag fick åka hit i stället. Det är helt okej för mig för den där värmen tycker inte jag är så mycket att stå efter. Är man som jag pälsklädd och dessutom svart så blir det så himla varmt.
I dag har jag varit i trädgården och jobbat hela dagen. Ja egentligen är det Strandskatan som har jobbat. Jag går mest omkring och bär på pinnar och käkar gräs. Jag äter förresten pinnar också och vill gärna ta med mig dem in. Men det får jag inte lov av Strandskatan . Då blir hon sträng faktiskt.
Husse brukar säga att jag nog är en häst och inte alls en "flatte" .Jag gillar att käka gräs och får jag tag i en grästorva som Strandskatan grävt upp så "dödar" jag den genom att skaka den så att jordkokorna flyger.
På tal om att käka gräs så går det fyra hästar på andra sidan staketet. De käkar ju gräs hela tiden.
Jag gillar inte dem !
De är ju så himla stora och springer på gärdet så att det dånar i marken. Skall jag vara ärlig så är jag rädd för de där stora djuren. Jag har försökt att skrämma dem massor av gånger idag och morrat och skällt. För säkerhets skull har jag samtidigt gömt mig bakom Strandskatan. Tror ni att hästarna blev rädda ? Nej, inte sjutton hjälpte det att skälla. Det var jag som fick ovett i stället. Jag får inte lov att skälla ... konstigt tycker jag.
Nu är vi trötta både Strandskatan och jag .
"Nej Selma , nu tar vi igen oss och gör inte ett dugg mera idag" säger Strandskatan.
Bäst att göra om hon säger .
Jag tar med mig Doglas (min allra bäste kompis.. ja, förutom matte o husse då... men de är ju inte här !) och går in och lägger mig på Strandskatans fötter !

Vi hörs !
Selma6 kommentarer:

Markattan sa...

Åh hejsan Selma. Bra att du är hos Strandskatan och ser till så att allt är som det ska. Smygskäll lite på hästarna vetja, en vacker dag kommer det stora älgar in på tomten och då är det ju jättebra om du säger ifrån ju.

Värm Strandskatans fötter ordentligt.

Markattan

Ännelaij sa...

Vad roligt att du är hos Strandskatan igen.
Det tror jag att både hon och du uppskattar.
Inte konstigt att du är rädd för hästar. De är ju så stora men de är ju väldigt vackra.

Låter som om du har det toppenbra ute på landet.

Ha det bra och se till så att strandis inte sliter ut sig.

/A

Speja sa...

Så kul att höra av dig igen! Förstår att du har det bra där i idyllen - det finns ju åtminstone gott om gräs. Kan du inte gnaga av det istället och jobba som ställföreträdande gräsklippare. Då blir nog plastmatte glad.

Selma hos strandskatan sa...

Markattan: Hästarna har flyttat till en annan hage. Inte för att jag skällde utan älgarna hade rivit ner staketet ! Vet du vad .. jag värmer hela henne hela natten !
Ännelaij: Jag har det jättebra här och hjälper henne med att bära pinnar. Fast jag tycker nog att hon kunde leka lite mera med mig och inte bara jobba i trädgården !
Speja: Jag kämpar verkligen med gräset ... fast hon har ju så förbaskat mycket så det märks inte.
Strandskatan är glad ändå !

Speja sa...

Allt bra? Man är ju inte van vid att du har så långt mellan inläggen! Hoppas du har fullt upp med att njuta av den fina hösten.

strandskatan sa...

Speja: Jag är på gång ! Allt väl !