söndag 27 september 2009

Rötter

Vad gör jag på en söndag ?
Finkläder och göra ingenting ?
Nix pix ! Det duger icke !
Jag tar på mig söndagskläderna eller rättare sagt hela veckan-kläderna !
Byxorna som tillhör dagens mundering har som synes ventilation på vänster knä. Det kan vara bra med lite självdrag om utifall att jag får upp ångan.
Sedan kliver jag ut i det som kanske någon gång i framtiden kommer att likna en trädgård.


Tar sedan en sväng till uthuset och hämtar mig lite arbetsredskap vilket idag endast har bestått av en spade och en skottkärra. Ja, om jag inte räknar med de utslitna trädgårdshandskarna som har hål i höger tumme och pekfinger så att de har fyllts med lera . Det finns inte utrymme för ett par fingrar där inte.
Men va fasen..handskarna är ju ett bevis på att högerlabben har jobbat.
Rätt utrustad angriper jag sedan de förbaskade rötterna (verkar aldrig ta slut)
och fyller skottkärran i ett nafs ... eller rättare sagt ... efter mycket pust, stånk och stön.
Jag vet inte hur många gånger som jag har tagit i så hårt att jag tappat balansen när rotskrället går av eller släpper taget i moder jord. Det har varit såååå nära att jag trattat på ändan och muttrat för mig själv : Jädra rot ! Nu var du nära att få mig på fall igen !Vid närmare eftertanke.. jag måste nog köpa nya arbetshandskar. Drag i byxorna kanske inte är så nyttigt så jag får nog klämma till med ett par nya byxor också. (fast de med hål i är vansinnigt sköna ... njaa, jag får nog fundera lite på det)

Hej hopp på söndagskvällen4 kommentarer:

Ännelaij sa...

oj vad du stått i!
Klart du ska köpa dig nya arbetshandskar.
OM du nu köper nya brallor så köp snickisar som du kan sätta knäskydd i.
Det har jag och det är sååå skönt när man är tvungen att stå på knä en längre stund. Ibland önskar jag att man kunde gå omkring i snickisar varje dag..men..det inser jag att det ju inte går..eller ser konstigt ut.

Det kommer nog att bli jättefint i din trädgård när den är klar men ta det lite lugnt med rötterna så de inte fäller dig.

Markattan sa...

Granngården har ju snygga benkläder, designade för damer i trädgårdsbestyr. Praktiska, med många fickor och små rosor på, tror jag bestämt. Det kanske skulle matcha rötterna du gräver upp. För det är väl fortfarande vresrosor?

Markattan, dagens outfit-tipsare

Speja sa...

Hahaha, du är för härlig. Drag i byxan istället för under galoscherna...och att dra rötter så att man drattar på ändan, det brukar jag göra. Alltid accompanjerat med en radda svordomar.

Tack för fina orden hos mig. Det värmer!!

strandskatan sa...

Ännelaij o Markattan: Det går åt många trädgårdshandskar så jag kanske kan få mängdrabatt... ha,ha Snickarbyxor med inlägg här och där vore absolut nå´t för mig !Granngården nästa !
Och visst är det "vresiga rosenrötter" jag slåss med .
Ännelaij:Galocherna eller rättare sagt stövlarna är det inget drag i alls... de är tunga av lera och jord. Jag blir lika förvånad varje gång rotskrällena släpper och du kan tro att jag ser fånig ut när jag vinglar omkring och osar svavel med en rotstump i näven.