måndag 27 september 2010

Sabotage mot tall

Det stod en liten tall vid infarten till torpet.
Den var inte mer än ett par meter hög.
Tallens framtid var osäker eftersom den aldrig skulle växa upp till ett stort och rakt träd med yvig krona. Men den har fått stå kvar i alla fall. Småfåglarna brydde sig inte om utseendet utan de tyckte om att sitta i den tilltufsade lilla tallen och äta talgbollar och annat godis på vintern.
Men idag när jag tittade ut hade någon saboterat fåglarnas matplats.
Tallen låg mer eller mindre avbarkad på sniskan !
Om jag inte tar alldeles fel så är det en "pilsk" älg tjur (jag hörde honom igår kväll) som har varit här. Jag har bevis i form av "klövavtryck" !
Lite synd på tallen men nu får jag väl köpa ett fågelbord till småfåglarnas mat i stället.

4 kommentarer:

Cici sa...

Först tyckte jag att det var en större tall som ramlat rakt mot huset, men när jag läst texten förstod jag att fullt så dramatiskt var det inte.
Ja nu får du nog lov att skaffa ett fågelbord och då kan du ju placera det ett par-tre meter från köksfönstret så kan du sitta där vid matbordet och studera fågellivet.

strandskatan sa...

Cici:Nej då det var ingen katastrof att tallen fick stryka på foten. Fågelbord får det bli !Inget ont utan att det har något gott med sig ! Älgen hade dessutom knallat omkring nere i trädgården och ätit upp fallfrukten. Himla bra så slapp jag plocka upp den ..

Speja sa...

Vilken dramatik. Men det finns väldigt trevliga fågelhus att köpa. Eller ska du som är så händig snickra ett eget kanske. Men det måste ju vara stabilt. Älgarna verkar trivas hos dig.

strandskatan sa...

Speja: Du skulle sett mitt ansiktsuttryck när jag fick se tallen. Jag trodde att en bil backat på den och svor en ramsa innan jag förstod vad som hänt. Det får bli ett "färdigbyggt" fågelbord... jag är inte sååå händig.
Jodå .... älgarna trivs och jag också !