söndag 4 januari 2009

Jag undrar

Jag var i Mo kyrka idag eftersom det var tacksägelse för E.
Att räkna besökarantalet i den kyrkan var enkelt !
Ena handens fingrar + en = sex stycken ! Fast då hade jag inte räknat med två kyrkvärdar + prästen + organisten !
Om jag räknar bort oss tre som var där för E´s skull och som i vanliga fall tillhör "den vilsna skaran" så hade det alltså varit totalt TRE trogna själar som satt i bänkarna !
Prästen som predikade gjorde nog så gott han kunde men tyvärr gav hans utlägg om texterna mig absolut ingenting !
Det enda jag minns att han talade om och som ju naturligtvis är högaktuellt var att man med hjälp av bön, medmänsklighet och kärlek skulle kunna skapa fred i Gaza !
Hej, och hå - tänk om allt vore så enkelt !
"Tron kan försätta berg" sägs det - jag tillhör nog tyvärr tvivlarna!
Det som tas upp från "talarstolen" i kyrkan bör vara riktigt intressant och trovärdigt !
Ämnet skall vara så fängslande att det väcker debatt och rör om ordentligt i människors medvetande !
Kommunikation mellan präst och församling !
Modernisering efterlyses !
Fast vem är jag att ha åsikter - jag som redan har satt ner foten och "utgått"!

På tal om krig !
Om man tänker efter så finns det inte många krig - genom alla tider - där inte religionen har varit inblandad ! Hmmm !
Förresten - har ni sett filmerna om Arn ?
Här snackar vi uppdrag i "religionens tjänst " !

6 kommentarer:

Dottern sa...

Ujujuj... X-P

Den väldigt hemska tvillingen sa...

Jag var en gång i min mycket gröna ungdom i julotta. (Det slår mig nu att det är 31 år sedan...hur är det möjligt???) Prällen i den här kyrkan på den västgötska landsbygden byggde hela sin julpredikan på att vi skulle ställa oss upp och bekänna våra synder. Jag var alltså 15 år och inte konfirmerad (är fortfarande inte konfirmerad) men tyckte redan då att den där killen var ute och cyklade. Julhelgen firas väl till minne av Jesus födelse och borde då vara en glädjens högtid för di religösa men här skulle synder bekännas. Jag minns att jag satt och tänkte att han var en glädjedödare och en riktig gubbfan. Usch ja, man har verkligen en eller annan synd att bekänna när man i så späd ålder tänker så syndfulla tankar om en kyrkans man. Eller?

strandskatan sa...

I min bygd var det t.o.m.syndigt att gå en poängpromenad på en söndag i stället för att besöka kyrkan och "bekänna sina synder" !!
Detta ansåg prästen vara en så stor synd att arrangörerna av promenaderna borde sänkas i havets djup med en kvarnsten runt halsen !
Den du !
Kyrkans män är inte alltid "guds bästa barn"!

Den syndiga tvillingen sa...

Ja han levde väl efter devisen öga för öga, hand för hand. Och så gruvliga brott som en poängpromenad en söndag förtjänar verkligt hårda straff!
Ja jisses, att de bara orkar hålla på med detta dravel. Som om Gud, om han finns, bryr sig om huruvida vi tror på honom eller ej. Finns han lär han vara mer intresserad av hur vi tar hand om varandra medan vi lever. Det tror jag iallafall. Men vad vet jag? Fattig syndare som jag är. Har ännu inte ställt mig upp och bekänt mina synder. (Men de jag har sårat har jag bett om förlåtelse och det kanske räcker en bit.)

Markattan sa...

Jesus födelse? Trodde det var Jesus förödelse vi firade, men jag kan ha fel. Dock verkar det som om somliga har gjort samma tankefel som jag och bråkar så infernaliskt, om Gazaremsan till på köpet, det är väl ändå en skitsak...?

Markattan

En tvilling, rätt och slätt sa...

Den där Markattan är rätt rolig hon.