onsdag 22 april 2009

Åldersgränser

Det finns åldersgränser som att man får köra moped vid femton, köpa alkohol vid tjugo, rösta när man fyllt arton o.s.v.
Men var går gränserna för vad man inte skall göra - eller bör göra - när man blir äldre (pensionär)?
Det tycks som om de yngre skäms lite för att göra vissa saker.
Var går gränsen för att man kan sluta be om ursäkt för vad man sysslar med ?
Jag undrar vid vilken ålder det är lämpligt att börja läsa veckotidningar , lösa melodikrysset eller lyssna på Ring så spelar vi , gå med i kyrkliga syföreningen eller nå´t annat lite mera stillsamt så där .
Herregud , man kanske inte ens bör skriva i sin blogg efter sextiofem ?
Jo, jag har förstått att det finns oskrivna-outtalade gränser och då blir jag lite sur - inte mycket men jag har lite svårt för att acceptera att många- jag säger absolut inte alla - yngre är ganska trångsynta när det gäller åldrar.
Jag löste melodikrysset i många år men slutade för tjugo år sedan och vid ungefär samma tid stängde jag av ring så spelar vi, veckotidningar är för dyra att prenumerera på och kyrkliga syföreningen har jag aldrig och kommer aldrig att engagera mig i och jag vill inte spela innecurling eller bowl heller.
Lösa svåra korsord i tidningar (som jag får av en vän) - det är jag en riktig rackare på .
Jag tänker förresten fullständigt ge tusan i vad andra tycker och därför skall jag gå på Konserven den 2:e maj och rocka loss !
Ungdomarna tror kanske att jag är på rymmen från ålderdomshemmet - men det skiter jag i !

6 kommentarer:

Markattan sa...

Ta med dig käppen vetja och ge dem en omgång om de bråkar. Fast jag tror att de flesta tycker det är ok med oss lite äldre, för det mesta...
Ha det så trevligt

Markattan, fortfarande i väntans tider

Kim P sa...

Lysande inställning!
Jag och maken var i Skottland för ett par år sedan och att gå på pubarna där tyckte jag var en härlig upplevelse. Där satt de, allt från 8 åringar till 80-åringar, och man umgicks friskt över "åldersgränserna". DET skulle jag vilja ha mer av i det här landet.

strandskatan sa...

Nä, ingen käpp inte ! Jag är så liten o försynt och väldigt vänlig ! Men ett par meter basist försvarar mig nog om det kniper !

strandskatan sa...

Tack Kim !
Ibland tror jag mig vara ensam om att vara lite "kärringen mot strömmen" . Ålder är siffror så länge sinnet är ungt .

Speja sa...

Det gör du helt rätt i. Jag blir helt galen på sådant där snack om vad som passar sig när man blir äldre. Bara man har roligt och inte gör någon annan illa så kvittar det väl! Och varför ska det vara så uppdelat efter ålder, trist. Det är verkligen personligheten det hänger på.

strandskatan sa...

Ja, du Speja - Personlighet var ordet - inte Ålder ! Livet är för kort för att inte ha roligt .