söndag 19 april 2009

Graciös -not

Jag funderar på sådana där pinsamma situationer som man skulle kunna råka ut för.
Inte för att jag har råkat ut för nå´n så´n situation direkt - men om - om uti fall att - jag skulle göra bort mig någon gång . (vilket Gud förbjude !)
T.ex. som idag när jag för omväxlings skull har haft kjol på mig och skulle böja mig ner. Inte är jag så van vid att behöva böja på knäna så där lite graciöst som man bör när man har kjol. Nej det blev som när jag har långbrallor - raka ben och rumpan i vädret. Ooops - det var inte meningen att visa upp hela akterkastellet - men det blir liksom så alldeles automatiskt när man har kjol.
Men det blev inte så pinsamt eftersom ingen såg mig !
Jag skall använda kjol lite oftare och träna på det där med knäböjning - när ingen ser mig !
Måste tänka på att bli lite mera graciös .

Jag har en annan sak som jag behöver jobba på - en liten fobi - att vid behov gå in på offentliga toaletter . Det är så fruktansvärt motbjudande att jag nästan blivit världsbäst på att kniiiipa . Men nöden har ingen lag och ibland är det oundvikligt.
Ni vet när man t.ex. är ute på sta´n och man hamnar i ett riktigt nödläge och man under stor protest måste besöka en toalett som används av en massa människor som man inte känner och man måste lägga en massa toapapper på sitsen innan man kan sätta sig och uträtta det man kom dit för att göra . Puh - det var en lång mening !
Jösses så mycket papper det går åt !
Efter en sittning i det lilla utrymmet avsett för allmänhetens akuta behov är det väldigt vanligt att man vill fort därifrån och därför inte helt ovanligt att man har ett släp av kräppat papper som fastnat i byxlinningen där bak .
Det kommer aldrig att hända mig !
Ser ni någon som i all hast lämnar en offentlig toalett och som nästan vrider nacken av sig för att kolla så att inget hänger där bak - då är det med stor sannolikhet Strandskatan !

2 kommentarer:

Speja sa...

Ja himmel, det är mycket med det jordiska. Papper i byxan vill man då rakt inte råka ut för. Inte vill man visa upp underbrallan heller.
Jag har också lite problem med kjolar men det beror mest på att yngste sonen gärna - helt oförberett - lyfter på kjoltyget så fort han kommer åt. Lika illa är det att ha med honom på toaletten - då slänger han helt plötsligt upp dörren.

strandskatan sa...

Ha,ha- Det där känner jag igen även om det var länge sedan mina barn inte tillät mig att gå på toaletten ensam - sådär tjugofem år sedan i runda svängar ! Men minnet är ju gott !