fredag 10 april 2009

Lång fredag

Idag är det långfredag säger Strandskatan. Sedan säger hon att det är märkligt att långfredagen inte alls känns lika lång som den gjorde förr. Vad menar hon med det ? Har den krympt eller ? Jag fattar inte varför det skulle vara nåt speciellt med det . Fredag som fredag, skit samma om den är kort eller lång.
Sedan kvittrar Strandskatan nå´t om att hon har sett en fågel idag som hon har väntat på hur länge som helst . "Selma, nämen titta ! Ser du ärlan har kommit . Wow !" - å så lät hon så där fjollig och rösten gick nästan upp i falsett .
Jodå, jag såg den också när vi var ute . Inte så mycket att hetsa upp sig för .
Jaga fåglar är ju alltid kul sen bryr väl inte jag mig om vad de heter . Jag gjorde i alla fall ett ryck i kopplet. Det gick så där kan man väl säga ! Ärlan bara vippade på rumpan och tog till vingarna och pös iväg. Gud vad snopet ! Nej, det inte är någon lyckad dag för jakt. Inte ens en liten humla har jag fått tag i.
Hur som helst så kommer matte och husse hem i eftermiddag och det tycker jag skall bli riktigt roligt. Skall jag vara ärlig så tror jag att de har längtat efter mig och även om det har varit okej här hos Strandskatan (hon är faktiskt inte lika sträng som husse ) så kanske jag har saknat dem lite också. Fast det säger jag inte till henne för då kanske hon blir sårad.
Nu tänker jag lägga mig i solen ute på altanen och vänta på att skåningarna, matte o husse menar jag , går in på "landningsvarvet " (husse kör för fort tycker Strandskatan och när hon säger åt honom att vara försiktig svarar han : Alltid !).
Vi hörs nå´n gång när jag kommer tillbaka hit till Strandskatan !

Med en svansviftning och ett gläfs !
Selma

2 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Hej då Selma, trevligt att lära känna dig.
Kom snart tillbaka.

Markattan sa...

Säkert kommer du att sakna Strandskatan mycket. Hoppas att ni får njuta av varandras sällskap snart igen.

Nu är min ljudblogg uppdaterad och i ordning, varmt välkommen att lyssna.

Markattan