lördag 28 februari 2009

Strandskatan

Strandskatan har fått fel på tidtabellen !
Enligt vanligtvis välunderrättade källor har den riktiga strandskatan siktats vid kusten c:a fyra mil härifrån i sydlig riktning !
Min informationskälla , som oftast har ganska bra koll på på den virriga Strandskatan och full koll på den riktiga, så skall den senare inte finnas i vårt område förrän den sextonde mars !
Att en strandskata skall behöva ett par veckor på sig för att förflytta sig fyra mil låter inte troligt vilket gör att den virriga Strandskatan måste ge sig ut till havet för att leta vårtecken ganska omgående.
Det är inte som det har varit ! Egentligen är det ingen ordning på någonting.
Men vad gör det att strandskatan kommer lite före den ordinarie tidtabellen !

3 kommentarer:

Den hemskt förkylda tvillingen sa...

Åhh, blir ju avundsjuk vilken blogg jag än besöker i dessa dagar. Alldeles riktiga strandskator...med orange ben och smäckra kroppar...Ja tro nu inte att tvillingen vill ha orange ben men jag vill gärna ha strandskator omkring mig, de är ju så vackra.
Men jag tröstar mig med den trevliga Strandskatan och hennes rapporter om vårens framskridande.

Lev väl

strandskatan sa...

Visst känns det som om det finns hopp om ljusare tider ! Vidare rapporter kommer ! Hälsa närbon att han omgående skall muntra upp dig med något riktigt gott, värmande och uppiggande !

Markattan sa...

Igår på vår Örebro-tripp var det inte tu tal om saken. Våren är i antågande överallt. Härliga tider, strålande tider, och det bästa av allt är att vi har allt kvar. Allt nyvaknat, grönskande, varm och skönt. Hoppas du hittar dina strandpolare då. Rapporter krävs eller önskas kanske.

Markattan