måndag 2 mars 2009

Bakslag

Igår knatade jag iväg ut till havet för att leta strandskator. Det var riktigt fint promenadväder men inte en enda rödbent pippi så långt ögat nådde.
När jag drog upp rullgardinen i morse förstod jag varför de avvaktar lite längre söderut.
Fy, säger jag bara ! Snö, snö, snö ! Det kan man kalla bakslag !
Insåg att jag inte hade någon som helst lust att leta strandskator idag utan tog en promenad till goda vänner för att fika i stället.
Vännernas "flatte" behövde en motionsrunda och för att "gå av mig lite kaffebröd" gick jag med på en några kilometer lång promenad. Puh, det är minsann tungt att plumsa omkring i blötsnö.
Det är som med vädret: ett steg fram och två steg tillbaka !
Och vet ni vad ? Man har sett två vargar c:a två km söder om samhället !
Nu får jag ut och leta både vargspår och strandskator !
När jag tänker närmare på saken så låter jag nog vargspårningen vara även om det hade varit spännande.
Inte för att jag är en fegis eller så utan bara för säkerhets skull !
Kära nå´n , tänk om jag möter en varg !
Nej, leta strandskator och andra vårtecken känns lite tryggare .
Jo, så får det bli !

2 kommentarer:

Den hemskt hemska tvillingen sa...

Alltså, vänta lite nu....Hur mycket snö pratar vi om? Ett par centimeter? Ett tunt lager? Och blöt dessutom. Den hemska tvillingen slår vad om att snön redan idag är ett minne blott.
Här däremot ligger den drivvis, meterdjup, (nåja, men halvmeterdjup då) och ser inte ut att vilja försvinna på den här sidan om midsommar.
De där strandskatorna får vi väl på dessa breddgrader se framemot hösten möjligen. Då kommer de bara upp och vänder för att säga Mors innan de drar till sydligare nejder igen.

Snacka om bakslag alltså.

strandskatan sa...

Ja, allting är relativt ! Visserligen kom det nästan en decimeter snö igår men idag säger det "drop dropp" på fönsterbläcket och gårdagens snö är puts väck ! Idag är det gummistövlar på och man kan plaska omkring i vattenpölar ! Mycket roligare !