tisdag 3 mars 2009

Nää, ingen TV

Det är faktiskt riktigt, urbota dumt !
Jag saknade inte en TV från det jag föddes och tills dess pappa hade möjlighet att köpa en apparat någon gång i slutet av 1950-talet. Det var ungefär vid den tidpunkten då ryssarna skickade upp sputnikar o sån´t. Jag hade i alla fall hängt med ett tag -tretton,fjorton,femton år på ett ungefär.
Nu sändes inga program förrän i mitten av femtiotalet så dessförinnan fanns det inget att sakna om man säger så.
Kl 18:00 ikväll dog alla kanaler på min TV ! Inget program någonstans . Utan TV en hel kväll .
Då visar det sig att jag får TV-abstinens efter tre timmar . . . det är helt sjukt !
Så, vad gör jag . . . sitter här och filosoferar, pratar med mig själv, kollar lite på svt.se , löser lite korsord o.s.v.
Jag skulle ju ha sett på Bygglov och han Ville eller vad han heter "charmören med den vassa näsan" ! Lugn, bara lugn fru H - programmet går nog i repris !
Från och med snart skall Strandskatan arbeta bort sitt TV:beroende !

2 kommentarer:

Speja sa...

Ja visst är det skrämmande när ögonen måste återgå till sitt runda format igen. Jag har till och med mage att föreläsa för mina barn om konsekvenserna av för mycket tv-tittande. Hycklare är vad jag är.

strandskatan sa...

Det är inte bara ögonen som blir fyrkantiga av allt tittande utan hela kroppen följer mönstret . Man kanske måste resa sig ur TV-fåtöljen också så att även kroppen återgår till sitt normala format ! Kan en kväll utan TV räcka tror du ?