måndag 23 mars 2009

Guldkant

Jag begav mig till Markatteland och fann att den goda Markattan vill veta vad hennes läsare/lyssnare har eller gör som sätter guldkant på tillvaron.

Hmm - Det skulle kunna bli ett långt inlägg det här !

Det allra första jag tänker på är mitt smultronställe - en speciell plats på klipporna ute vid havet där själen finner ro . Jag kan sitta ensam och lyssna på vågorna och höra när måsar och tärnor jagar över vattnet. Där kan jag glida direkt från berget ner i det salta vattnet en sen augustikväll och i bästa fall simma på månstrålen som glittrar i vattnet.
Det andra är när svampsäsongen börjar. När jag kan ta min svampkorg , mina stövlar och ge mig ut i skogarna . Jag kanske inte alltid kommer hem med så mycket i korgen men vad gör det .
Några timmars promenad på skogsstigarna, stillheten , suset i trädtopparna, skogsdoften, ett eller annat rådjur som springer förbi, kompenserar gott och väl en stor skörd .
Kommunikation - ett bra samtal med goda vänner i kombination med lite god mat och ett glas vin eller två .
Mina "ungar" - självklart ! A-Ch ( min tvillingsjäl) som kvittrar i telefonen och ofta lockar till skratt , E den envetne kämpen som när jag frågar hur det är alltid svarar : Jo, det är bra !,
C-J som klarar det mesta och som alltid "landar på fötterna".
Till sist : vad gjorde jag utan min dator ?!
Jag älskar min dator och allt jag kan göra med den.
Släktforska, köpa gamla bilder (jag samlar gamla vykort tagna över samhället jag bor i), och
jag kan kommunicera med människor som jag inte känner och ändå är de "mina vänner" !

Nej, det är inte mycket som krävs (ja, det skulle vara ett litet torp med vedspis då )för att Strandskatan skall tycka att det är "guldkant" på tillvaron.

1 kommentar:

Markattan sa...

Markattan tackar och bockar för dessa fina guldkanter.Samtidigt tänker jag på vad du skrev om att kunna måla med ord. Var det inte det du gjorde här? Jag ser bilderna klart och tydligt ju.

Markattan önskar dig en trevlig måndag och ett aldrig så litet torp med kamin också