onsdag 10 december 2008

Etsade minnen

30 november 1977 raset i Tuve - vänner i rasområdet - vad händer med dom - höggravid - klädd i brun velouroverall ( såg ut som Baloo i Djungelboken) - steker julköttbullar och springer mellan spisen och TV-n
11 september 2001 World Trade Center - hänger tvätt ute i trädgården när A ropar att något hänt i NY - försöker att nå C-J i Chicago - misslyckas då all telefontrafik till USA är blockerad - C-J ringer vid midnatt - "so far so good" men även Chicago är i chock och oron över vad som eventuellt kan komma att hända är stor - spaningsplan i luften hela tiden - downtown avspärrat och alla föreläsningar inställda på universitet - jag sitter som klistrad vid TV-n hela natten .
Att händelserna i sig sitter etsade i minnet är självklart - även om storleksordningen inte är den samma .
Men - att komma ihåg - steka köttbullar - hänga tvätt - för att inte tala om den där hemska overallen som smet åt som ett korvskinn över hela mig - det är ju helt vrickat !
http://www.vicke.be/index.html

4 kommentarer:

Den hemst yra tvillingen sa...

Är det verkligen helt vrickat att minnas sådant? Nä vet du, jag tror att det är precis det som gör minnet levande och att det bidrar till att sätta händelser i ett tidsperspektiv. "Ja just det var då jag hade den där hemska baloooverallen så då måste det ha varit när jag väntade barn". Jag tror att det är friskt att minnas sånt. Och för allt i världen, ibland är det vrickade det mest friska så vi har kanske rätt både du och jag.

strandskatan sa...

Å, det var gott att höra ! Det duger inte att gå omkring och "yra" -( enda anledning som godkännes är f.m. glögg !)

Den hemska tvillingen sa...

Ajdå, jag som yrar mest hela tiden nu. Märks på att jag skriver ord med tre o´n till exempel :-) men jag bjuder på det. Orkar inte vara perfekt för jag duger ju så himla bra som jag är.
Jo jag yrar eller är i allafall väldigt yrslig och inte beror det på glögg för det tycker jag är kvalificerat alkoholmissbruk. Sött och äckligt ju.

strandskatan sa...

Kravlös - bara vara - tillvaro !
Ingen måste eller kan vara perfekt !
Årgångsglögg från 2006,2007,2008 oöppnade i skåpet! Instämmer således !