måndag 8 december 2008

Julbal för länge sedan

C-J går på gymnasiet och den årliga julbalen skall gå av stapeln .
Vad passar bättre att vara klädd i när man går på bal om inte morfars snygga frack ?´
Det är svårt att få byxorna att sitta snyggt eftersom C-J´s och morfars midjemått inte är riktigt överensstämmande ! Det får bli en "Gunnar Sträng"- lösning - både livrem och hängslen !
Gossen är riktigt stilig när han ger sig iväg efter att ha fått moderns stränga förhållningsregler om vad som gäller - inte supa , inte slåss och akta dig för "dåliga fruntimmer " !
Vad mer kan man göra som moder till en "stilig ung man i frack " !
I tron att sonen säkerligen kommer att sköta sig kryper jag ner i sängen vid midnatt och somnar gott !
Ett par timmar senare väcks jag av att ytterdörren öppnas och sonen ropar glatt : Här kommer balens konung !
Nä, nu jäklar ! Jag öppnar inte ögonen - vill inte se - killen måste ju vara på "lyset" !
Jag hör att han kommer in i sovrummet och upprepar : Här kommer balens konung !
Försiktigt kikar jag fram under täcket och där står han - klädd i morfars frack - med en stor blomsterbukett i handen, en "guldmedalj" i blågult brett band hängande över bröstet - glad som en lärka !
Min son - Balens Konung - alldeles "alkoholfri" !
Jag som laddat för att ge sonen en rejäl avhyvling fick i stället gratulera till utmärkelsen och sedan kravla mig ur sängen och ta hand om hans vackra bkommor !

2 kommentarer:

Markattan sa...

Ja tänk vad de kan hitta på, så att man blir alldeles varm i hjärtat. Speciellt varm när de kommer hem och har gjort precis som man sa och inte som ... man trodde att de skulle.

Markattan

Den hemska tvilling sa...

Och tvillingen, den hemska, fick tårar i de morgontrötta ögonen och ett leende på läpparna. Ja de där sönerna vet minsann hur att överraska.
MIn egen ringde igår och stolt lät han meddela att "han fixat jobb". Å så bra, vad är det? frågade ju förstås den lättimponerade morsan..."Ja, två dagar på Dragon" löd det lakoniska svaret. Inte så mycket att yvas över då Dragon drivs av en kompis och två dagar inte är världens längsta anställning men ändå...Han tyckte ju att han gjort nåt riktigt bra och då ler åtminstone den här morsan och blir varm i hjärtat.
Lev väl även denna dag