söndag 14 december 2008

jag är en "hamster"

Jag har ett par svagheter - ja, jag har antagligen många - men de två som är mest framträdande - handväskor och skor !
Antalet väskor har med åren blivit ganska många och fyller nu en stor flyttback i förrådet.Det är nämligen så att jag får "separationsångest" av att skiljas från mina handväskor .
När jag hade flyttat till Göteborg i början på sextiotalet och fått min första lön - vad är det första jag gör - jo, jag köper en handväska ! En alldeles för dyr väska som fortfarande är lika fin !
Ibland lyfter jag fram backen och inventerar mina "reliker" - och . . . ja, ni förstår !
Den "första väskan" - den dyra - den som var med och "dansade" hundratals gånger på Kungsgillet, Rondo och Skanstull - jösses vad mycket roligt den har varit med om !
Den blå kuvertväskan med handskar till - den som jag hade till den rutiga dräkten med vit krage och blått skärp när jag var på Skepparholmen - kursgården där en av kursdeltagarna fick tag i "micken" i receptionen och väckte hela anläggningen kl. två på natten - " Dette är Norsk Rikskringkasting - over till Narvik !" Vilket liv det blev !
Den lilla röda med guldspännet som jag köpte i Stockholm tillsammans med de röda skorna - de jättesnygga skorna som skavde så att fötterna såg ut som två gigantiska vattenblåsor .
Den blommiga, den rutiga, den tvåfärgade, den naturfärgade - det är hur många som helst - mina älskade skinnväskor - alla har sin historia !
När jag gått igenom alla packar jag ner dem i flyttbacken igen !
Gamla vänner skiljs man inte ifrån - de skall vårdas och bevaras !
Skorna - jo dom dansade jag för det mesta slut på - jag har bara två par kvar - årgång 1965 !

2 kommentarer:

Markattan sa...

Tänk, jag blir så glad när jag läser om ditt behov av att hamstra väskor. Jag blir glad att jag inte har samma behov. Jag är nog uselt dålig på att samla på mig en massa grejer. Papperslappar däremot och brev och sånt har jag grymt svårt att göra mig av med. De ligger i travar i lådor och skåp, på vinden, i källaren och gud vet var. Kanske ska ta mig samman och iallafall ha dem på ett ställe. Någon dag blir det nog tid för det med.

Markattan, som inte ens samlar på skor.

Strandskatan sa...

Här saknas både källare och vind -endast ett litet förråd - så några ytterligare "laster" än den där "backen" finns det INTE utrymme för. Att flytta ofta har haft det goda med sig att tidigare "hamstrande" har krympt till nästan noll !