lördag 13 december 2008

Tänk om jag kunde

Jag ser på Faddergalan !
Jag ser - men vill inte inse !
Jag vet att - det är en verklighet som jag vägrar att förstå - hela mitt inre protesterar !
Jag vet att - det är verklighet för miljoner människor - sedan urminnes tider - varje minut - varje dygn - året runt - år efter år !
Jag vet att - under tiden som jag sitter här och knackar på datorn i skenet från adventsljusen - utsätts människor för saker som är så grymma att man inte ens skulle kunna visa det på TV !
Jag vet att - när TV:n släckts ner och bilderna på föräldralösa barn med sorgsna ögon och svullna, hungriga magar försvinner från näthinnan så faller hemskheterna snart i glömska igen !
Jag vet att - världen inte blir bättre av att jag sitter här och tänker på människans ondska och skäms över att jag har mat på bordet varje dag !

Tänk om jag kunde knäppa med fingrarna och - vips - skulle alla människor vara lyckliga !
Men då fick jag väl bli Gud först - och det lär ju inte hända !

2 kommentarer:

Markattan sa...

Markattan är ateist, av födsel och ohejdad vana, men tänker ändå att Strandskatan säkert kan vara gudalik. Nej man kan inte ta bort allt lidande, men man kan kanske förändra världen för någon liten. Markattan valde bort faddergalan, orkade inte ta in barns elände igårkväll. Hoppas att de fick in riktigt mycket pengar och att folk, precis som du reagerade så att det blir förändringar i världen.

Markattan

strandskatan sa...

Det är nog tyvärr så att Strandskatan oftare har "horn i pannan" än en gloria runt huvudet ! Markattan och Strandskatan - den ena slänger sig i lianer - den andra flyger över havet- så olika - ändå tror jag att båda har ett stort hjärta .