söndag 14 december 2008

Modet svek

Jag läste i Aftonbladet : Sexbrottslingar hängs ut med namn på nätet !
Nu riskerar sajtens upphovsmän fängelse !
Hmmm !
I förrgår mötte jag en man i butiken som dömts för sexuellt utnyttjande av en utvecklingsstörd "flicka" ! Blodtrycket stiger och ilskan håller på att kväva mig ! Jag känner en så´n vrede och är så äcklad av denne man och vad han har gjort ! Min hand knyts så hårt i fickan att knogarna vitnar ! Jag vill bara gå fram och placera knytnäven i nyllet på honom !
Visst hade jag säkert fått krypa i fängelse några dagar - men det hade det varit värt !
Jag hade viljan - men inte modet !

3 kommentarer:

den hemska tvillingen sa...

Är du helt säker på att det var modet som svek? Jag tror snarare att det var den där spärren som de flesta av oss har som slog till. För det är ju inte meningen att vi ska ge oss på varandra även om en del verkligen gjort sig förtjänta av en smäll på plytet. Om alla handgripligen gav sig på folk som gjort hemska gärningar skulle det väl förmodligen råda anarki här i världen och det är inget jag vill ha. Så tack för att du inte gav dig på kräket!

strandskatan sa...

Jag känner både "förövaren" (närmare 70 år) och "flickan" (c:a 30 år med en femårings intelligens) som han gav sig på !
En man som hon litade på och som skulle vara hennes stöd ! Men naturligtvis har du rätt - självklart skulle jag aldrig ge mig på någon handgripligen ! Däremot erkänner jag mer än gärna att jag "ser rött" och "hornen växer i pannan" när jag ser mannen !

den hemska tvillingen sa...

Det är tillåtet att se rött och att bli vansinnigt förbannad och speciellt på idioter som tar sig rätten att utnyttja andra. Och alldeles särskilt på såna kräk som du beskriver.