lördag 22 november 2008

Var är hon ?

Mamma skulle var fin när hon "mötte Sankte Per " . Jag bestämde att hon skulle ha på sig en klänning som hon själv hade sytt och använt vid ett alldeles speciellt tillfälle - soarén på Operan i Stockholm kvällen före kungabröllopet .
Pappa var kommunfullmäktigeordförande och som sådan därmed inbjuden , tillsammans med mamma, till festligheterna. Mamma var inte särskilt intresserad av "såna där stora tillställningar" men sydde i alla fall en riktigt fin klänning lämpad för tillället.
Klänningen fanns fortfarande kvar i garderoben och jag bad begravningsentrepenören att ta med den när han skulle hämta mamma på sjukhuset.
Efter några timmar ringer han : Jag vet inte hur jag skall säga det här - men sade du inte att Helga finns i Strömstad ?
Jovisst, är hon i Strömstad !
Nej, hon finns inte där !
Vad, säger du ? Är hon på rymmen nu igen !
Att inte begravningsentrepenören , som jag f.ö. känner ganska väl, ramlade av stolen !
Du är då omöjlig ! Vilken tur att du tog det så här ! Jag var verkligen orolig över hur du skulle reagera men var ju ändå tvungen att höra med dig- för säkerhets skull !
Vi får kolla igen !
Visst fanns mamma Helga på bårhuset på Strömtads sjukhus och hon fick på sig sin fina klänning !
Någon hade "slarvat bort" henne genom att inte se till att alla papper blivit ordentligt registrerade !
Eller kanske var det ett av mammas små hyss ?!

2 kommentarer:

Den hemska tvillingen sa...

Du har en förmåga att beskriva vardagliga händelser så att de blir intressanta. Fast en från bårhuset försvunnen mamma kan kanske inte klassas som en vardaglig händelse?

Nåväl, jag blev lite svettig när jag kom hit och läste ditt inlägg för nu har jag flera dagar i rad nästan uteslutande hamnat på bloggar som alla tagit upp ämnet döden. Håller någon på att förbereda mig för det? Tanken slog mig när jag kom hit och nu känns det lite tungt i magen. Förmodligen inbillar jag mig bara men det gör inte obehaget mindre. Och för egen del spelar det ingen roll om jag lever eller dör men det finns ett gäng runt mig som skulle bli väldigt ledsna om jag försvann. Men jag vill inte att någon av dessa mina kära ska försvinna nu, det är alldeles för tidigt ju. Försöker därför dra lärdom av tanken men fokuserar på andra känslor.

Tack för påminnelsen om döden, ska göra nåt bra av det. :-)

strandskatan sa...

Hon var så´n min kära mor - en massa hyss !
Skall försöka muntra upp tillvaron genom att byta ämne snarast !
Positiva klubben har sammanträde - eller nå´t !